Leveranserna av nya Tesla Model S Plaid startar i juni i USA

I början av året visade Tesla upp en uppdaterad version av elbilen Tesla Model S. Dessutom presenterade man en kraftfull prestandamodell kallad Tesla Model S Plaid med över 1000 hästkraft från tre motorer.

De första leveranserna till kunder i USA var tänkt att starta i slutet av förra kvartalet. Det datumet sköts sedan på framtiden. Anledningen ska bero på att det nya batteripaketet som nya uppdaterade Model S får behövde genomgå ytterligare säkerhetstester.

Nu tycks dock väntan vara över för de första kunderna i USA. Enligt sajten Electrek har flera kunder som beställt en Tesla Model S Plaid nu fått sina leveransbesked. Det säger att leveranserna kommer att starta i juni.

– Teslakunder som beställt nya Model S har berättat att deras leveransfönster har justerats mycket på senare tid. Nu berättade flera kunder för Electrek att deras Tesla-rådgivare har bekräftat leveransdatum i början av juni, skriver sajten.

Till Sverige kommer nya Tesla Model S först i början av 2022 enligt uppgifter på Teslas hemsida.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.