Bakhjulsdriven variant av Audi Q6 e-tron presenterad

Audi presenterar nu en ny instegsversion av Audi Q6 e-tron inför den officiella marknadslanseringen i augusti. Med bakhjulsdrift och ett nytt batteri på 100 kWh får den nya varianten också en längre räckvidd, upp till 639 kilometer vilket är det längsta i Q6 e-tron-familjen.

Det fullständiga namnet för varianten blir Audi Q6 e-tron performance och priserna startar på 825 000 kronor. Därmed blir det också den billigaste av varianterna i familjen. Motorn som driver bakhjulen har en total systemeffekt på 240 kW och tar bilen från 0 till 100 km/h på 6,6 sekunder.

– Det gör Audi Q6 e-tron performance till ett attraktivt val för kunder som inte bara vill ha en utökad elektrisk räckvidd, dynamiska prestanda och användbarhet i vardagen, utan även korta laddningsstopp, skriver Audi.

Som en jämförelse levererar de fyrhjulsdrivna varianterna Q6 e-tron quattro en systemeffekt på 285 kW och den ännu mer kraftfulla SQ6 e-tron en maximal systemeffekt på 380 kW. Dessa har en räckvidd på 623 kilometer respektive 591 kilometer. Priserna för dessa startar på 855 000 respektive 899 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.