Leasingbolag vill köpa Fisker Ocean för 25 000 kronor

Fisker försöker håva in så mycket pengar som möjligt i samband med elbilstillverkarens beslut om rekonstruktion. Bland annat finns det en stor mängd osålda Fisker Ocean som nu kan få en ny ägare. Fisker hoppas nämligen att kunna sälja de kvarvarande bilarna tillverkade för Nordamerika till en och samma köpare.

Enligt InsideEVs är uthyrningsföretaget American Lease spekulant på bilarna. De planerar i sin tur att hyra ut bilarna till Lyft-förare. Om affären går i lås kommer företaget att kunna lägga vantarna på 3231 Fisker Ocean.

Men priset är kontroversiellt. De har gått med på att betala 175 000 per bil, vilket motsvarar nästan en fjärdedel av Fiskers listpriser. Det förutsatt att bilen är i gott skick.

Omkring 500 av bilarna är i lite sämre skick eller har fungerat som visning- eller provkörningsbilar. De vill American Lease endast betala 25 000 respektive 32 000 kronor för.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.