Lanserad: Det här är elbilen Volkswagen ID.3 – nu kan du förboka

Volkswagen har idag öppnat förbokningen på sin första elbil i ID.-familjen. En bil i ungefärlig storlek som den populära bilen Volkswagen Golf.
Elbilen ID.3 kommer med räckvidder på 330 km upp till 550 km enligt WLTP-körcykeln. Ännu finns inget svenskt pris, men det rekommenderade frånpriset på basvarianten för den tyska marknaden kommer landa på under 30 000 euro.

Om du väljer att förboka bilen, så bokar du i detta skede en exklusiv utgåva, ID.3 1ST, med en ”omfattande ännu ej fastställd utrustningsnivå”. ID.3 1ST kommer ha en räckvidd på upp till 420 km, och rekommenderat frånpris i Tyskland kommer vara 40 000 euro. Den som förbokar bilen kommer få tillgång till gratis publik laddning av el under det första året. Volymen är begränsad till 30 000 bilar.

Målet med ID.3 är att göra en bil tillgänglig för massmarknaden. Produktionsstart är satt till slutet på 2019 med de första leveransen till kunderna i mitten av 2020. Volkswagen stoltserar med en koldioxidneutral produktion, för både battericellproduktionen och tillverkningen av bilen.

ID.3 1ST i tre versioner

Volkswagen erbjuder specialversionen ID.3 1ST i fyra färger och tre versioner. Alla tre versionerna utrustas med stora fälgar och omfattande utrustning:

  • ID.3 1ST med bekvämlighetsfunktioner som röststyrning och navigation
  • ID.3 1ST Plus med IQ. Light och tvåfärgad design för exteriör och interiör
  • ID.3 1ST Max med stort panoramasoltak och innovationer som AR Head-up Display (Augmented Reality, förstärkt verklighet)

Den produktionsklara versionen av ID.3 kommer visas upp på bilsalongen i Frankfurt (IAA) i september. I samband med det kan de kunder som förbokat en bil lägga en bindande beställning.

Förboka här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.