Lancia-chefen tar koncept-elbilen Pu+Ra på en provtur

Lancias VD Luca Napolitano har tagit den italienska biltillverkarnas elbilskoncept Lancia Pu+Ra HPE på en provtur. Det futuristiska konceptet är ett manifest på Lancias tio kommande år.

Just konceptbilen ska inte bli verklighet, men delar av tekniken och designen kan ligga till grund för Lancias kommande elbilar som ska visas upp nästa år och framåt.

Provturen kan vi se i klippet nedanför, och Luca berättar också mer om en del av tekniken och tankarna bakom konceptet:

Tre elbilar på gång

Planerna framåt inkluderar tre elbilsmodeller. Lancias första produktionsklara elbil kommer företaget att visa upp i början av 2024. Det blir en kompakt modell, på fyra meter som har beskrivits som en eldriven version av Lancia Ypsilon. Den kommer också som en prestandaversion som blir bredare och lägre och ska leverera upp till 240 hästkrafter.

Märkets andra elbil blir Lancia Gama som tar formen av en elegant sportback med löfte om ”radikal design”. Den kommer Lancia visa upp 2025. Två år senare kommer Lancia Delta som elbil, men vad den kan tänkas erbjuda är Lancia förtegna om.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.