Lamborghinis första elbil kommer inför 2030-talet

Lite då och då kommer korta rapporter och bekräftelser på att de klassiska sportbilstillverkarna kända för mullrande V12:or och miljonprislappar också har för avsikt att producera elbilar.

Italienska Lamborghini är inget undantag. Automotive News Europe skriver att Lamborghinis VD Stephan Winkelmann nyligen bekräftat att man kommer att lansera elbilar. Men det är ett tag kvar.

De första helt eldrivna modellerna kommer i slutet av det här årtiondet. Det är något efter konkurrenterna. Ferrari har till exempel lovat att lansera en eldriven supersportbil till 2025.

Lamborghini kommer däremot göra något helt annat. Den första modellen från Lamborghini kommer istället att bli en fyrsitsig coupé-SUV med en blinkning mot en klassisk GT-sportbil.

Även om det dröjer med en helt eldriven bil så kommer Lamborghini att lansera flera laddhybrider. Lamborghini Huracan, Aventador och Urus ska bli laddhybrider inom två till tre år.

De klassiska sportbilsmärkena står inför stora utmaningar med övergången till eldrivna modeller, skriver tidningen. Övergången måste göras utan att man tappar den höga prestanda som oftast förknippas med denna typ av premiumprissatta bilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.