Lamborghini tror på eldrift i framtiden men inte självkörande bilar

Lamborghinis Vd Stefano Domenicali tror på en eldriven framtid samtidigt som han ratar självkörande bilar, i alla fall för Lamborghinis del.

422631
Stefano Domenicali

Det finns såklart en logik i uttalandet, och resonemanget kring självkörande bilar är just att de ska sköta körandet när du inte vill köra bil själv. Det är oftast  i sammanhang där du ska från punkt A till B i daglig pendling, och då har du en praktisk bil för det som är självkörande.

Om du sätter dig i en Lamborghini är det inte för att köra till jobbet, utan för att du vill köra en rolig bil, menar Stefano.

Eldriften kan vara rätt, men vad är syftet?

– Det är framtiden, vi kan inte tänka oss en framtid där… el, hybrider och bränsleceller inte kommer nå supersportbilarna. Det kommer, och det är bara en tidsfråga, säger Stefano.

Stefano talar vidare om alternativa driftmöjligheter. Lamborghini står inför ett vägskäl, och det är bara en tidsfråga innan de måste välja en väg att gå, det gäller att välja rätt, för en omställning är dyr. Och Stefano menar att det måste finnas ett kännbart syfte med valet i en supersportbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.