Lamborghini siktar på att lansera en elbil om fem år

Allt fler tillverkare av supersportbilar har delat med sig av sina planer på att bygga eldrivna sportbilar och andra exklusiva bilar. Nu även Lamborghini.

I en intervju med Yahoo Finance framgår det att Lamborghini har planerat för fyra modeller efter 2030 till följd av hårdare regelverket kring fossila bränslen. Två sportbilar och två mer mångsidiga modeller.

– Efter 2030 kommer modellutbudet vara uppdelat. Modellerna för mer daglig användning kommer vara helt eldrivna. Supersportbilarna planerar vi att göra som laddhybrider. Det kommer lagstiftningen tillåta oss att göra, säger Stephan Winkelmann, VD för Lamborghini.

– Vi tror också på möjligheten med syntetiska bränslen. Det kan vara en dörr vi vill hålla öppen. Vi behöver inte bestämma oss just nu. Vi vet inte hur utvecklingen kommer att bli kring dessa bränslen, tillägger Winkelmann.

Winkelmann får också frågan om när vi kommer att se en helt eldriven bil från Lamborghini för första gången. På det svarar han ”i mitten av detta årtiondens andra halva”. Alltså 2027 eller 2028.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.