Ganska lågt pris för Mercedes nya elbil EQA – 459 900 kronor efter bonus

Idag släpper Mercedes de svenska priserna på nya elbilen Mercedes EQA. Elbilen har beskrivits som en instegsmodell till företagets befintliga och kommande utbud av elbilar.

EQA är utrustad med ett batteri på 66,5 kWh som ger en räckvidd på 420 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 100 kW. Att ladda från 10 till 80 procent tar ungefär 30 minuter.

Priset för grundmodellen startar på 529 900 kronor, före klimatbonusen på 70 000 kronor. Efter bonusen landar priset på 459 900 kronor. De första exemplaren beräknas att nå Sverige i april.

Då ingår förarassistentpaket med självkörande funktioner och röststyrda infotainmentsystemet MBUX, enligt Mercedes pressmeddelande. Den får även backkamera, LED-strålkastare med helljusassistent, och ”bromskraftåtervinning i fyra steg”.

Prismässig utmanare

Mercedes EQA har fått ett överraskande, och relativt lågt pris. Prismässigt placerar sig EQA en bra bit under andra elbilar i samma storleksklass med ungefär samma räckvidd. Bland närmaste utmanaren finns Volvo XC40 Recharge som men identisk räckvidd är 170 000 kronor dyrare.

EQA är dock dyrare än Hyundai Kona Electric, som startar på 424 900 kronor, som dessutom har något längre räckvidd. I vår jämförelsetabell kan du jämföra priserna och räckvidden på Mercedes EQA med andra elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.