Laddboxföretaget Easee vill träffa Elon Musk – norsk småstad blir Musk City

Det norska laddboxföretaget Easee vill träffa Elon Musk. För att få Elon Musks uppmärksamhet har företages grundare Jonas Helmikstøl och Kjetil Naesje skapat en unik inbjudan.

Elon Musk planerar nämligen att besöka Norge i samband med en energikonferens i Stavanger senare under den här månaden. Grundarnas hemstad, norska Jørpeland, kommer att transformeras till Musk City allt för att locka till sig Elon Musks uppmärksamhet när denne besöker landet.

Målet är att bjuda Elon Musk på en kopp kaffe och att samla nyckelpersoner bakom transportsektorns nollutsläppsvision i samma rum. Det med målet att tillsammans förändra världen.

Inbjudan har Easee maskerat som en underhållande video; den kan du se nedan:

– Vi tror att det är möjligt att göra världen till en bättre plats och att vi kan hjälpa till att accelerera elektrifieringen av vår planet. Men vi är inte naiva nog att tro att vi kan göra det på egen hand, säger Jonas Helmikstøl, Chief Caretaker på Easee om kampanjen.

– För att skapa en grönare och mer medmänsklig värld för kommande generationer måste vi närma oss uppgiften genom öppna och ärliga konversationer, med öppna sinnen och hjärtan. Det är det enda som kan accelerera en verklig förändring, avslutar Jonas Helmikstøl.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.