Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Skaffa laddbox till elbilen i hemmet

Det är en självklart att installera en laddbox i hemmet eller där din elbil huvudsakligen ”övernattar”. Genom att installera en laddbox hemma får du varje morgon en god start på dagen med en nyladdad elbil på garageuppfarten. Investeringen går snabbt att räkna hem, då elen till hemmet oftast är billigare än de på publika laddstolparna utmed vägarna.

Laddboxen, även ibland benämnd wallbox, har flera fördelar gentemot att ladda din elbil i ett helt vanligt uttag. De två huvudsakliga argumenten är att det går snabbare och är mycket säkrare (med det sagt bör egentligen inte ladda elbilen i ett vanligt vägguttag). Dessutom är de vanligaste laddboxarna uppkopplade, vilket gör att du kan tidsinställa laddning när elen är billigast. Smarta laddboxar gör detta helt automatiskt.

Att installera laddbox

En behörig elektriker ska alltid installera laddboxen. Du ska också be om en besiktning för att se över så att ditt elsystem i hemmet kan hantera laddboxen.

  1. Sök fram och beställ en lämplig laddbox (längre ner på sidan hittar du några utvalda återförsäljare).
  2. Boka tid med elektrikern som installerar laddboxen.
  3. Efter installationen ska installatören göra en besiktning och kvalitetskontroll.
  4. Ladda elbilen!

Så mycket kostar en laddbox

En laddbox kan variera i pris, men ligger vanligtvis i det breda spannet om 5000-10 000kr. Utöver tillkommer installationen som kostar allt från ett par tusenlappar upp till 10 000kr. För arbetskostnaden finns ROT-avdraget att nyttja. Ladda hemma-stödet är ytterligare en subvention som du kan nyttja för laddboxen.

Leverantörer av laddboxar

Leverantörerna av laddboxar är många. De erbjuder olika paketeringar. Du kan köpa allt från endast laddbox, till laddbox med installation. I vissa fall kan du också köpa elbilen från en och samma aktör.

AutoExperten levererar laddboxar med installation. Laddboxarna kommer från ChargeAmps.
Besök Autoexpertens hemsida.

Charge Amps Halo laddbox 11 kW 3-fas. Väggmonterad laddbox för elbilar med kompakt och stilren design. Följ laddningen via app.

Via Kjell & Company: Klicka här.

Charge Amps. Laddkabel för säker laddning direkt från det ”vanliga” vägguttaget.

Via Kjell & Company:

Är du en leverantör av laddboxar?
Kontakta oss om du vill synas här.

Elbil

Nybilsförsäljningen av elbilar går mycket bra i Sverige. Under hösten har vi sett nya rekordnivåer av andelen laddbara bilar i nybilsförsäljningen. Försäljningen är så...

Elbil

Lexus har nu släppt de svenska priserna för sin kommande elbil Lexus UX 300e. Elbilen, framtagen för stadspendling är utrustad med ett batteri på...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.