Skaffa laddbox till elbilen i hemmet

Det är en självklart att installera en laddbox i hemmet eller där din elbil huvudsakligen ”övernattar”. Genom att installera en laddbox hemma får du varje morgon en god start på dagen med en nyladdad elbil på garageuppfarten. Investeringen går snabbt att räkna hem, då elen till hemmet oftast är billigare än de på publika laddstolparna utmed vägarna.

Laddboxen, även ibland benämnd wallbox, har flera fördelar gentemot att ladda din elbil i ett helt vanligt uttag. De två huvudsakliga argumenten är att det går snabbare och är mycket säkrare (med det sagt bör egentligen inte ladda elbilen i ett vanligt vägguttag). Dessutom är de vanligaste laddboxarna uppkopplade, vilket gör att du kan tidsinställa laddning när elen är billigast. Smarta laddboxar gör detta helt automatiskt.

Att installera laddbox

En behörig elektriker ska alltid installera laddboxen. Du ska också be om en besiktning för att se över så att ditt elsystem i hemmet kan hantera laddboxen.

  1. Sök fram och beställ en lämplig laddbox
  2. Boka tid med elektrikern som installerar laddboxen.
  3. Efter installationen ska installatören göra en besiktning och kvalitetskontroll.
  4. Ladda elbilen!

Så mycket kostar en laddbox

En laddbox kan variera i pris, men ligger vanligtvis i det breda spannet om 5000-10 000kr. Utöver tillkommer installationen som kostar allt från ett par tusenlappar upp till 10 000kr. Grönt avdrag ger dig en skattereduktion, med motsvarande 50 procent på arbetskostnaden och material på upp till 50 000 kronor.

Annonslänkar

Charge Amps Halo laddbox 11 kW 3-fas. Väggmonterad laddbox för elbilar med kompakt och stilren design. Följ laddningen via app.

Via Kjell & Company: Klicka här.

Charge Amps. Laddkabel för säker laddning direkt från det ”vanliga” vägguttaget.

Via Kjell & Company:

Är du en leverantör av laddboxar?
Kontakta oss om du vill synas här.