KWatt och Skoogs Bränsle inleder samarbete för elbilsladdning i norra Sverige

Laddningsoperatören kWatt grundades 2020 med målet att förbättra laddningsinfrastrukturen för elbilar i norra Sverige. Idag driver kWatt 13 stationer med snabbladdare och har beslutat att bygga ytterligare 27 stationer fram till 2027. Totalt kommer det ge omkring 100 snabbladdningspunkter spridda över Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland.

Nu meddelar kWatt att det familjeägda energiföretag Skoogs Bränsle förvärvar 50 procent av bolaget. Skoogs Bränsle har själv satsat på snabbladdning och har nyligen öppnat sin första snabbladdare i norrbottniska Öjebyn.

– Vi står inför enorma utmaningar och mycket arbete. För oss känns det fantastiskt att göra detta tillsammans med Skoogs som delägare. Med över 60 års erfarenhet av drivmedel och etablering av stationer kommer Skoogs erfarenhet gynna kWatt och positionera oss ännu starkare på marknaden, kommenterar Anders Svonni, ordförande för kWatt.

De två företaget ser partnerskapet som en viktig milstolpe som kommer att främja övergången till eldrivna transporter i norra Sverige.

– Vi är mycket glada över detta förvärv och ser fram emot att tillsammans med kWatt fortsätta att utveckla infrastrukturen för elfordon i norra Sverige. Detta förvärv är en del av vår strategi att främja hållbara transportlösningar och erbjuda enkel och tillförlitlig laddning för våra kunder, berättar Roland Skoog, ägare av Skoogs Bränsle.

Idag har kWatt snabbladdare vid Riksgränsen, i Kiruna, Hakkas, Junosuando, Kaunisvaara, Kaunisvaara, Soppero, Harads, Sävast (Stora Coop), Porjus, Kiruna, Kalix och Boden.

Företaget planerar dessutom att öppna snabbladdare i Arvidsjaur, Gällivare, Luleå, Haparanda, Boden, Älvsbyn, Piteå, Kalix, Nikkaluokta, Abisko, Tärendö, Stenbacken, Svappavaara, Hakkas, Råneå, Luleå, Piteå, Byske, Bureå, Ånäset, Umeå, Örsköldsvik, Moskosel, Vännäsby, Vilhelmina och Dorotea.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.