Kvinna som kraschade Teslas lånebil fick rätt i tingsrätten – kommer lindrigare undan

Tesla krävde närmare 355 000 kronor från en kvinna i Norge efter att hon hade kraschat en lånebil när hennes bil var på service. Tesla menade att kvinnan kört vårdslöst. Kvinnan accepterade inte kravet och menade att Teslas försäkring borde täcka skadorna.

Hon valde att dra Tesla inför tingsrätten. Nu har fallet avgjorts till kvinnans fördel. Kvinnan slipper därmed att betala de 355 000 kronor som Tesla hävdade motsvarade hela bilens värde. Initialt hade kvinnan också krävts på en självrisk motsvarade på 29 000 kronor.

Med helt skadefri går inte kvinnan. Rätten dömde henne till att betala 35 procent av bilens värde, motsvarande 124 000 kronor. Det utöver den initiala självrisken.

Tesla får stark kritik från tingsrätten eftersom lånebilen inte hade någon helförsäkring:

– Helförsäkring för relativt nya bilar är så vanligt att en konsument till en början måste kunna förvänta sig detta när han erbjuds en lånebil från en professionell operatör som Tesla, skriver Ringerike, Asker och Bärums tingsrätt i domen.

Via Motor.no.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.