Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Enkel laddbox eller smart laddbox?

Det finns förenklat generellt två typer av laddboxar, och vi väljer att dela upp dem i enkla laddboxar och smarta laddboxar. En enkel laddbox är precis som det låter, en laddbox av en enklare typ som på ett föredömligt vis levererar el till din elbil. Oftast är denna typ av laddbox lite lägre prissatt.

En smart laddbox är dock en mer avancerad laddbox och ofta lite dyrare. Däremot innehåller den flera smarta funktioner som ändå kan ge en långsiktig besparing – speciellt med ett elabonnemang som erbjuder ett rörligt pris per timme.

Den smarta laddboxen kontrollerar och optimerar laddningen åt dig. Den är ofta uppkopplad mot elnätet och kan undvika att ladda under elnätets toppar. Även om boxen inte är uppkopplad mot nätet, så kan den innehålla andra smarta funktioner.

Den smarta laddboxen vet hur mycket din elbil behöva ladda innan du ska köra iväg med den nästa gång, och kommer att ladda vid en optimal tidpunkt. Vanligtvis under natten.  

Att välja en smart laddbox kan också vara en framtidssäkring. På så vis har du en box som är redo för framtida möjligheter i takt med att elmarknaden förändras. Smarta laddboxar har också funktioner för lastbalansering vilket kan optimera laddningen ännu mer beroende på hushållets energiförbrukningen för stunden.

Tillbaka till Kunskapsbanken

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons