Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Tjänster som samlar alla publika laddare och snabbladdare

Det finns en hel del appar som man kan behöva bli kompis med när man kör elbil för att kunna ladda vid en publik laddare eller snabbladdare. De flesta operatörerna har idag egna appar för att samla information om sina laddare, presentera priser och för att ta betalt för laddningen.

Det kan ibland som konsument bli klurigt att hålla reda på alla appar och hitta laddstolpar när du behöver leta i flera appar. Det finns dock appar och hemsidor som underlättar och gör jobbet betydligt enklare genom att samla all information om alla laddare på ett och samma ställe.

Dessutom ska vi så klart inte heller glömma att de flesta elbilarna idag har inbyggd information om publika laddare och hjälper dig att planera din körning direkt i bilens inbyggda navigator.

Här finns en kort samling med appar och hemsidor som jag tycker fungerar bra och underlättar när du vill hitta laddstolpar eller planera din rutt inför en resa:

ChargerFinder

Grundarna bakom ChargeFinder upplevde själva ett behov av en lättnavigerad tjänst med ett innehåll som är både uppdaterat och relevant.

På sin hemsidan, men också i appen som man tog fram samlar man alla stationer på ett och samma ställe. Här finns information om laddhastighet, typ av laddare, antal uttag, pris, vilken operatör som ansvarar för stationen.

I tjänsten går det också att filtrera bland typ av laddare och hastighet på laddarna (t.ex. CCS-kontakt och +100kWh). Det finns också funktioner för att hitta alla laddare utmed en specifik rutt.

A Better Route Planner (ABRP)

Svenskutvecklare tjänsten A Better Route Planner, ofta förkortat ABRP är en populär tjänst bland elbilister. ABRP samlar information om alla laddare i Sverige och hjälper dig att planera din resa. Du kan i tjänsten ange vilken bil du har, hur laddad den här, väderlek och annat som påverkar räckvidd och sedan få en föreslagen rutt med laddstopp.

Tjänsten föreslå var du behöver ladda och hur länge. Du kan till och med ange när du vill göra en matpaus, och tjänsten kan också hjälpa dig att hitta lämpligt matställe med laddare i närheten.

ABRP finns som hemsida men också som app till Apple och Android.

Google Maps

Även Googles egna karttjänst Maps går att använda till att hitta snabbladdare. Genom att söka efter ”elbilsladdare” i appen kan du hitta laddstolpar i din närhet.

Tillbaka till Kunskapsbanken

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons