Kungälv inviger Nios tredje Power Swap-station i Sverige

Idag öppnade kinesiska Nio sin tredje Power Swap-station i Sverige. Den nya batteribytesstationen är placerad vid Kungsälvsmotet utmed E6:an. Valet på placeringen kan ses som en strategiskt plats i kombination med Power Swap-stationen i Varberg då den stärker upp infrastrukturen längs västkusten.

Nio menar att stationen är särskilt viktig för kunder i regionen. Dessutom blir det ett viktigt tillskott för bland annat den norska marknaden på genomresa. Nu blir det enklare för norska Nio-förare att resa längs den svenska västkusten och vidare ner mot kontinenten.

– Vår nya Power Swap Station i Kungälv gör det enkelt och smidigt att resa längs E6:an och blir en viktig laddpunkt för Nio-användare i Västra Götalandsregionen. Men detta är bara början, vi öppnar nästa station ‌om bara några veckor och utbyggnaden i Sverige fortsätter med en mängd nya stationer under 2023, säger Mattias Lundgren, VD för Nio Sverige.

På Nios elbilar är det möjligt att byta ut hela batteriet på fem minuter, som alternativ till att ladda bilarna vid en snabbladdare. En Power Swap-station innehåller 13 batterier, och kan göra 12 byten i timmen och ett batteribyte tar fem minuter.

På så vis tillhandahåller Nio en snabbare ”uppladdning” av bilen under resor än om man annars hade laddat med sladd. Nio laddar också de utbytta batterierna långsammare vid stationen, än vad man annars hade gjort vid en snabbladdare. Något som sägs förlänga livslängden på batterierna.

Fler stationer är på gång och nästa att öppna är i Mariestad inför sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.