Krisdrabbade SsangYong kan räddas av busstillverkare och bli elbilsmärke

I Sverige är SsangYong ett ganska ovanligt bilmärke även om man ibland kan stöta på ett eller annat exemplar. Märket kommer från Sydkorea och har länge varit uppbackat av indiska biltillverkaren Mahindra.

Mahindra har dock inte kunnat vända det negativa resultat som SsangYong uppvisat under de senaste åren. SsangYong är nära konkurs. Därför har man länge letat efter en köpare.

Nu kan det se ut som att företaget kan räddas av sydkoreanska Edison Motors som idag tillverkar eldrivna bussar. Målsättningen är att göra om SsangYong till ett elbilsmärke och börja visa positiva resultat om tre till fem år.

SSangYong har idag en fabrik i Sydkorea med en produktionskapacitet på 300 000 bilar om året. Planen är att starta upp fabriken igen och återuppta tillverkningen av SsangYongs sortiment av bilar med förbränningsmotorer, hybrider och elbilar.

När produktionen sedan är igång ska man under 2022 introducera tio nya elbilar. År 2030 kommer man ha växlat upp till 30 helt eldrivna modeller med målet att bli en helt dedikera elbilstillverkare.

Nu är det upp till sydkoreanska domstolen och konkursförvaltare att godkänna affären.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.