Kör Tesla Model S med autopiloten från passagerarsätet – blir av med körkortet

Den brittiska polisen i Hertfordshire ertappade en man som hade lite för mycket tilltro till autopiloten på sin Tesla. Det var i maj förra året då man ertappade en förare som under färd med autopiloten klättrat över till passagerarsätet. Där satt han tillbakalutad med armarna knäppta bakom nacken.

Allt detta är synligt i en film, som nu polisen delar med sig av, i syfte att visa vad man inte ska göra. Den 39-såriga mannen blev av med körkortet i 18 månader för sitt upptåg. Han säger själv att det var otur att han åkte fast.

Polisen menar på att upptåget, som gick i 70km/h hade kunnat slutat med tragedi både för föraren men andra i omgivningen. Tesla är tydliga med att autopiloten är ett avancerat förarassistanssystem, och inte något som kör bilen helt själv utan en förare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.