Kör ner elbilen i vattnet för att sjösätta båten – Rivian R1T satt på prov!

En nybliven Rivian R1T-ägare har valt en annorlunda metod för att sjösätta båten. Det hela utspelar sig vid sötvattensjön Bear Lake i Idaho där det vanligtvis kan vara timslånga köer i marinan för att sjösätta båten.

Ägaren, som kallar sig Rivvit, valde helt sonika att köra ner hela pickupen med släp rakt ut i sjön via stranden. För att båten skulle lätta från trailern behövdes ett vattendjup på 91 centimeter. Enligt Rivian ska pickupen klara ett vattendjup på 109 centimeter.

Rivvit berättar att han kopplade bort ljusrampen på trailern och aktiverade Sand Mode. Sedan körde han ner i sjön vilket vi kan bevittna i videoklippet nedanför:

– Så jag var mest nervös över att bara tappa greppet och inte kunna dra upp båten om R1T:an skulle börja flyta. Men vi kom inte ens i närheten av att det skulle hända. R1T hade alltid gott om grepp även om jag ville få det hela överstökat så snabbt som möjligt, berättar Rivvit.

Under de kommande dagarna sjösatte de och tog upp båten fyra gånger. Vid varje tillfälle förfinade de tekniken ytterligare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.