Konsumenttidning sågar Model 3 för lång bromssträcka – Tesla ska åtgärda

Tesla Model 3 med glastak. Pressbild: Tesla

Den amerikanska konsumenttidningen Consumer Reports har kritiserat Tesla Model 3 för långa och inkonsistenta bromssträckor. Och vill därför inte rekommendera ett köp.

Tesla anger att Model 3 har en bromssträcka på 41 meter vid 100 km/h. Något som i verkligheten visar sig vara 46 meter och längre än Fords största pickup-truck F-150, uppger NyTeknik. Och därtill så varierar också bromssträckan kraftigt mellan de försöken som gjordes.

Konsumenttidningen rapporterar också om starka vindljud i högre hastigheten och man ogillar att Tesla gått från fysiska reglage till förmån för en ”komplex” lösning i form av en pekskärm.

Elon Musk svarar

Tesla är snabba på att svara på kritiken genom VD:n Elon Musk. Problemet med bromsarna är något som kan lösas genom en mjukvaruuppdatering, säger Elon. Felet ligger i algoritmen som styr ABS-systemet. En uppdatering kommer inom ett par dagar.

Samtidigt backar också Consumer Report på punkten om vindbrus. Man säger att man testade en tidig version av Model 3 och att man är medveten om att vindbruset blivit bättre med tiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.