Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den amerikanska konsumenttidningen Consumer Reports har kritiserat Tesla Model 3 för långa och inkonsistenta bromssträckor. Och vill därför inte rekommendera ett köp.

Tesla anger att Model 3 har en bromssträcka på 41 meter vid 100 km/h. Något som i verkligheten visar sig vara 46 meter och längre än Fords största pickup-truck F-150, uppger NyTeknik. Och därtill så varierar också bromssträckan kraftigt mellan de försöken som gjordes.

Annons

Konsumenttidningen rapporterar också om starka vindljud i högre hastigheten och man ogillar att Tesla gått från fysiska reglage till förmån för en ”komplex” lösning i form av en pekskärm.

Elon Musk svarar

Tesla är snabba på att svara på kritiken genom VD:n Elon Musk. Problemet med bromsarna är något som kan lösas genom en mjukvaruuppdatering, säger Elon. Felet ligger i algoritmen som styr ABS-systemet. En uppdatering kommer inom ett par dagar.

Samtidigt backar också Consumer Report på punkten om vindbrus. Man säger att man testade en tidig version av Model 3 och att man är medveten om att vindbruset blivit bättre med tiden.