Konkurrenten oroar sig för Tesla: ”Tappat fokus och är distraherade”

Lucids VD Peter Rawlinson.

Peter Rawlinson som idag är VD för den amerikanska elbilstillverkare Lucid Motors arbetade mellan 2009 och 2012 på Tesla. Nu oroar han sig för den tidigare arbetsgivaren som han menar tappat fokus och är distraherade.

Oron uttrycker Peter Rawlison i BBC:s affärspodd Wake up to Money. Han beskriver hur han under sina tre år på Tesla verkligen kunde se hur Tesla låg i framkant, och utvecklade den mest avancerade tekniken med en tydlighet i vision och syfte.

– Det jag ser nu är en oroande trend mot en sorts distraktion. Tesla verkar vara distraherade, det finns ett intresse för sociala medier, till och med politik, och de håller på att tappa sitt fotfäste, säger Rawlinson i reportaget och syftar mellan raderna på Elon Musks ledarskap.

Han förklarar att ”en förlorad känslan av syfte” inte kommer att leda till nya omfattande teknikgenombrott i nivå av vad Tesla har kunnat leverera tidigare. Rawlinson ser det nu som ännu viktigare för Lucid Motors att föra branschen till nästa nivå.

– Jag tycker att det är väldigt oroande och som jag säger, jag tror att det finns en tydlig distraktion från ledarskapet som kanske inte bäst tjänar dem som strävar efter en elektrisk framtid. Människor samlas annars till en känsla av mission, och Lucid har nu det uppdraget, tillade han.

Lucid Motors säljer idag den lyxiga elbilen Lucid Air med en prislapp motsvarande strax under en miljon kronor. På gång är sedan den lyxigare suven Gravity och först efter det ska Lucid också lansera sin första modell för en bredare marknad.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.