Konferenssamtalet avslöjar: ”Volkswagen ID.5 blir sportigare än ID.4”

Pressfoto: Volkswagen – ID Crozz

Den 23 september lanserar Volkswagen sin nästa elbil, familjesuven ID.4. Storleksmässigt matchar den ganska exakt suven Tesla Model Y. Tempot för elbilarna hos Volkswagen är högt, och nu kommer också ny information om nästa modell.

Det är norska sajten Elbil24 som tagit del av uppgifterna, i samband med en öppen videokonferens med företagsledare inom Volkswagen. Nästa elbil från Volkswagen blir ID.5 och tar formen av en coupé.

– Volkswagen ID.5 kommer att vara en mer sportig version än ID.4, sa Thomas Ulbrich, elbilsansvarig hos Volkswagen under videokonferensen. Ulbrich har tidigare talat sig varm om ett GTX-emblem, som ska prioritera prestanda framför räckvidd.

Elbils24:s tolkning är att det är konceptet ID Crozz som får bära namnet ID.5. En modell som i stort sett är identisk med ID.4, bortsett från att det modellen är i ett coupéutförande.

Längre fram kommer också både mindre och större modeller från Volkswagen. Bland andra modeller som är bekräftade finns ”folkabussen” ID Buzz. Dessutom kommer Volkswagen att lansera mindre elbilar, på en kortad version av nuvarande elbilsplattformen MEB. En modell som kan få namnet ID.1 eller ID.2 som kan ses som en ersättare till dagens Volkswagen e-Up.

Längre fram kommer också en kombimodell som kan ses genom konceptet ID. Space Vizzion. Många trodde länge att det var denna modell som skulle få betäckningen ID.5, men så är alltså inte fallet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.