Koncept: Volkswagen GEN.TRAVEL är framtidens självkörande elbil

Vi har sett koncept på självkörande elbilar i form av förarlösa kapslar från flera biltillverkare. Allt ifrån Volvos 360c till Hyundai Seven.

Idag visar Volkswagen upp sin variant. GEN.TRAVEL är helt autonom och erbjuder passagerarna full avkoppling medan elbilen kör till sin destination. Här finns utrymme för arbeta, avkoppling och nöje.

Den futuristiska exteriören är uppdelad i två delar. En genomskinlig glaskabin vars nederkant är i midjenivå för att maximera sikten utåt. Den är stilrent integrerad i den nedre delen med alla tekniska funktioner. Vingdörrarna ska underlätta in- och urstigning.

För maximal komfort är GEN.TRAVEL utrustad med aktiva stötdämpare som beräknar vertikala och laterala krafter i samband med acceleration, inbromsningar och kurvor och optimerar automatiskt körningen därefter för att maximera komforten. Artificiell intelligens (AI) och helt autonom körning i konvojer används för att ytterligare öka räckvidden på långväga resor.

– GEN.TRAVEL ger oss en glimt av framtidens resor. Den visar oss hur autonom körning kommer att se ut i framtiden. GEN.TRAVEL förkroppsligar den visionära designen för morgondagens mobilitet, berättar designchef Klaus Zyciora.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.