Koncept: Skoda Vision GT är en eldriven sportbil

Vad säger du om en eldriven sportbil från Skoda? Genom en rendering visar Skoda idag upp ett koncept på just en sådan elbil. Konceptet är en modern nytolkning av den tvåsitsiga sportbilen Skoda 1100 OHC från 1957.

Nytolkningen Skoda VISION GT har fått tydliga linjer och skarpa kanter och hämtar ytterligare inspiration från dagens Formel E-racingbilar. Till skillnad från två sittplatser i 1100 OHC har Vision GT endast en centralt placerad sittplats.

Ovanför den den futuristiska kolfiberratten som är tillplattad upptill och nedtill finns en skärm som också fungerar som en vindruta. Föraren får viktig information projiceras direkt på insidan av sitt hjälmvisir likt en head-up display.

En aktiv sittbrunn med ett flexibelt upphängt säte är designat för att optimalt kompensera för g-krafterna som uppstår under färd. En aktiv aerodynamik ska garantera optimal körprestanda under alla förhållanden.

Konceptet är just bara en rendering och en tidig vision på en sportbil från Skoda. Några konkreta planer på att förverkliga konceptet, eller andra indikationer på att Skoda tänker lansera en eldriven sportbil finns inte idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.