Koncept av Kias nästa elbil avslöjar en SUV-halvkombi

Sedan tidigare har Kia en elbil i sitt sortiment. Soul EV, en boxig bil i SUV-klassen. Inför 2018 har den precis uppgraderats med ett något kraftigare batteripaket och därmed en räckviddsökning på 18% till ungefär 250 km enligt NEDC-skalan.

Kia vilar dock inte, och i helgen i samband med att den stora teknikmässan i Las Vegas som öppnar i nästa vecka kommer Kia att visa upp en konceptbil av nästa generations elbil från Kia. Redan nu får vi se ett gäng teaserbilder och av dem att döma kommer Kia nästa eldrivna bil antagligen bli en liten SUV i halvkombi-stil. Helt i en annan stil än den boxiga Soul EV.

Kia Niro idag, som fossilbil.

Tydligen är bilen ett koncept baserad på den nuvarande modellen Kia Niro och den framtida eldrivna bilen kommer troligtvis bli en efterföljare till den bilen.

Kia kommer också i samband med mässan visa upp mycket ny teknik. En ny generation HMI (Human-Machine Interface) visas upp liksom ett avancerat ljussystem med rörlig grafik, av Kia kallat ”motion graphic”.

Kia konceptbil är fullproppar med nya innovationer och funktioner som ska erbjudas inom en snar framtid enligt Kia. Det rör sig bland annat om självkörande bilar, Virtual Reality, uppkoppling och förarassistanssystem.

Vi håller tummarna på att vi får veta mer om Kias kommande planer på ny elbil i samband med att mässan rullar igång.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.