Kompakt elbil presenteras av danskt cykelföretag – Biomega SIN

Danska elcykeltillverkaren Biomega har tagit fram sin första elbil. Bilen de har döpt till SIN är primärt avsedd för transporter inom stadsmiljö. Tanken är att erbjuda ett prisvärt transportmedel för det moderna stadslivet.

Bilen har fyrhjulsdrift, och är utrustad med fyra dörrar och fyra individuella sittplatser. Interiören är avskalad för att maximera utrymmet i bilen. Bilens konstruktion i lättviktsmaterial gör att batteriförbrukningen hålls låg. Tjänstevikten är 950 kg.

Projektet har fått finansiering från ett Hong Kong-baserad investmentbolag för elfordon. Nu visar man alltså upp konceptet. Målet är att bilen ska släppas 2021 till en kostnad om 20 000 euro.

Motorn är på 60 kW och producerar 82 hästkrafter. 0-100km/h på 13 sekunder. Räckvidden ska vara 16 mil.

Bilen är utrustad med två batterier, ett på 14 kWh och ett löstagbart batteri på 6 kWh, som du t.ex. kan bära med dig in i lägenheten om du har dåligt med laddmöjligheter där du parkerar.

https://www.youtube.com/watch?v=kifNXgGcE0g

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.