Kommer Tesla Model Y den 15 mars 2019?

Igår på Twitter fick Teslas Vd Elon Musk frågan om när Tesla Model Y kommer. Svaret var oväntat specifikt. Elbilen Tesla Model Y är den kommande ”lilla” SUV:en från företaget, och är motsvarande för Model 3 som den stora SUV:en Model X är för premiumsedanen Model S.

Elon svarade nämligen 15 mars 2019. Givetvis kom snabbt mothugg, från folk som reagerade på det specifika i tweeten. Elon svarade då att:

”Jag hittade på det datumet, för idén om mars lät bra, men betrakta det som riktigt. Vi skulle kunna avtäcka Model Y när som från slutet på det här året fram till mitten på nästa, så 15 mars är ungefär rätt.”

Kanske har man kommit långt?

I en film som Tesla om året 2018 kan man under ett skynke skymta vad många tror är just Model Y. Filmen finns att se här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.