Koden avslöjar kanske: Tesla Model 3 med 100 kWh-batteri och Ludicrous Mode?

Pressbild: Tesla

En nyfiken utvecklare som kallar sig Green har grävt i programmeringskoden i Tesla Model 3:s mjukvara. I den har han hittat flera spår på förberedande kod på vidareutveckling av Tesla Model 3.

Green som tidigare haft rätt med liknande gissningar påstår nu att det finns bevis på att Tesla Model 3 i framtiden kan få ett 100 kWh-batteri. Till skillnaden från dagens batteri på 54, 62 och 75 kWh.

Ett sådant batteripaket skulle ge en enorm boost på räckvidden för Tesla Model 3 som idag har en räckvidd på omkring 530 km.

Analyserna av koden är såklart väldigt spekulativa, men Green har haft rätt förut. Green passar också på att visa bevis på att Tesla Model 3 längre fram också kan tänkas få Ludicrous Mode på Performance-versionen. Alltså Teslas funktion för en tillfällig prestandaboost.

Om det är något som kommer i framtida Tesla Model 3 återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.