Kommer elbilen Nissan Ariya till nästa sommar? Norsk lansering ger oss en indikation

Nissans storsatsning på en elbil efter succéelbilen Nissan Leaf kom i skepnaden av den större suven Nissan Ariya. En premiärvisning hölls för den svenska pressen i början av det här året med planerad lansering kommande vintern. Sedan kom den globala komponentbristen vilket orsakade förseningar. I Japan var tilltänkt lansering nu i sommar. Så blev det inte.

Nu ser det ut som Nissan återigen har börjat kommunicera kring lanseringen av Ariya. Denna gången i Norge, en marknad som alla tillverkare av elbilar prioriterar i allra högsta grad.

Nissan planerar att lansera Ariya i Norge till sommaren, det uppger Norges elbilsförening. I samband med det har Nissan presenterat de norska priserna. Priser som så klart kommer avvika kraftigt från de svenska priserna då elbilar i Norge är momsbefriade.

Grundmodellen med det lilla batteriet (63 kWh) och bakhjulsdrift startar på omräknat till 408 000 svenska kronor (409 900 norska kronor) i Norge. Instegsmodellen med det större batteriet (87 kWh) och bakhjulsdrift startar på omräknat 498 000 svenska kronor. Fyrhjulsdrivna versionen med det stora batteriet får ett grundpris på 528 000 medan Performance-modellen startar på 578 000 kronor.

Svenska priser

Ännu finns inga uppgifter om de svenska priserna eller datum för en Sverigelansering. En naturlig gissning är dock att lanseringen kommer ske i anslutning till den i Norge, alltså i anslutning till sommaren nästa år.

I samband med den svenska pressvisningen i början av det här året gav dock Nissan en indikation på de svenska priserna. Grundmodellen kommer att starta på strax över 500 000 kronor och det övre pristaket kommer att landa på omkring 700 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.