Kolla in denna första teaser på elbilen Renault 4

I samband med bilmässan i Paris om två veckor kommer vi att få en första titt på elbilen Renault 4. Den nya elbilen med planerad lansering runt 2025 kommer att ta formen av en kompakt crossover.

Men det vi får se i Paris är egentligen inte hela sanningen. Den utställningsbilen kommer nämligen vara ett utsvängt koncept speciellt framtagen till 25-årsjubileet av det humanitära ökenrallybilen 4L Trophy.

4-konceptet kommer att få extra hög markfrigång, större hjul och extra bra möjligheter till taklast, avslöjar de första teaserbilderna.

Den Renault 4 vi kan förvänta oss att se på allmänna vägar i framtiden kommer vara en mycket mer konventionell elbil. Precis som originalet lär det bli en mångsidig halvkombi men med eldrift.

Den kommer att bygga på Renaults CMF-BEV-plattform. Gissningen är också att den kommer att ansluta sig till den retrostil som vi förväntar oss att få se på den återupplivade Renault 5.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.