Koenigsegg och Lightyear i partnerskap – inför utvecklingen av nästa elbil

Lightyear har under några års tid utvecklat den energieffektiva solpanelsutrustade elbilen Lightyear 0. Den ska byggas i en begränsad upplaga om 946 exemplar med start i höst.

Idag berättar Lightyear att man inleder ett nytt partnerskap Koenigsegg. Genom samarbetet ska man kunna utbyta kunskaper och resurser samt driva utvecklingen av fordonsteknik framåt och skapa banbrytande innovationer.

Samarbetet innebär också att Koenigsegg kommer kunna vara med och bidra till Lightyears andra elbilsmodell. Det är Lightyear 2 som ska vara märkets första volymmodell.

Lightyear 2 ska ha premiär runt 2024–2025. Fokus ska ligga på att hålla nere priset och enligt en tidigare pressrelease. Målet att kunna erbjuda Lightyear 2 i Europa och USA för under 300 000 kronor.

– Jag är otroligt glad över att kunna utnyttja årtionden av erfarenhet av att designa och bygga ambitiösa bilar, och ser fram emot att arbeta nära Christian och hans team för att driva verklig förändring i branschen tillsammans, säger Lightyears grundare Lex Hoefsloot.

– Bilindustrin går igenom ett gigantiskt skifte mot hållbara bränslen och teknologier. Lex och hans team har utvecklat transformativ teknologi, och detta partnerskap med Lightyear kommer säkerställa att våra produkter ligger i framkant, vilket är fantastiska nyheter för våra kunder, kommenterar Christian Koenigsegg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.