Klimatklivet öppnar igen: Stöd till den som vill bygga laddare till elbilar

Foto: andreas160578/Pixabay

På måndag öppnar Naturvårdsverket årets fjärde och sista ansökningsrond till Klimatklivet. Genom Klimatklivet kan företag, organisationer och föreningar söka stöd för att bygga publika laddpunkter. Det finns också stöd att söka för den som vill bygga privata laddare för sina medlemmar eller anställda.

– Vi ger investeringsstöd till åtgärder som minskar klimatutsläppen och som genomförds av företag, organisationer och kommuner. Hittills har ca 4 000 åtgärder av företag, organisationer och kommuner beviljats stöd från Klimatklivet, skriver Naturvårdsverket i ett mail till Allt om Elbil.

Möjligheten att få stöd av Naturvårdsverket till att bygga laddpunkter finns i två olika format beroende på ändamålet. Klimatklivet är ämnat för den som vill bygga publik laddinfrastruktur. Alla utom privatpersoner kan söka stödet.

På måndag 8 november öppnar ansökningsronden. Sista dag att söka är 18 november. Läs mer om Klimatklivet hos Naturvårdsverket här.

För bostadsrättsföreningar, organisationer och företag som vill bygga laddare som i huvudsak är till för boende eller anställda finns stödet Ladda bilen. Den ansökan är också öppen och kommer vara öppen så länge det finns medel kvar att få av. Läs mer om Ladda bilen hos Naturvårdsverket här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.