Klimatklivet hjälper SkiStar bygga laddare till elbilar i fjällen – 150 nya laddare

Pressbild: Erik Pålsson/SkiStar

Fjällturismbolaget SkiStar ska bygga fler laddstolpar för elbilar på sina destinationer. Laddarna ska stå klara till den kommande vintersäsongen. Utbyggnaden har bland annat varit möjlig med stöd från Klimatklivet.

– Majoriteten av våra gäster kommer till våra destinationer med bil, där fler och fler går över till elbilar. Därför är det viktigt att säkerställa att gästerna också har bra tillgång till laddmöjligheter när de besöker oss, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Stödet från Klimatklivet kommer bidra till 66 nya publika destinationsladdare vid SkiStars anläggningar i Vemdalen, Sälen och Åre. SkiStar kommer dock bygga fler än så.

– Målet är att under kommande vintersäsong ha minst 150 nya laddstolpar på plats på både våra svenska och norska destinationer, fortsätter Fanny Sjödin.

Stödet inom ramen för Klimatklivet ges ut av Naturvårdsverket. Vem som helst förutom privatpersoner kan söka och få stöd till att bygga elbilsladdare. Nästa ansökningsperiod är öppen mellan 8 och 18 november. Läs mer hos Naturvårdsverket här.

– I takt med elektrifieringen i samhället så hoppas vi också att laddinfrastrukturen i hela landet utvecklas inom snar framtid. Så att gästerna också enkelt och smidigt kan ladda sin bil på sin resa till oss så att fler också har möjlighet att resa hållbart, avslutar Fanny Sjödin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.