Klimatklivet ger stöd till laddstolpar för elbilar – ansökan öppnar idag

Foto: andreas160578/Pixabay

Idag öppnar Naturvårdsverket sin tredje ansökningsrond för Klimatklivet. Initiativet stöttar insatser för att minska utsläppen av koldioxid genom att bland annat finansiera utbyggnaden av laddstationer för elbilar.

Stödet vänder sig bland annat till organisationer, kommuner och företag som vill installera publika laddstationer. Hittills har Klimatklivet beviljat stöd till 4000 företag, organisationer och kommuner. Det har resulterat i 30 300 nya laddare, varav 10 800 är helt publika.

Ansökan för rond tre av Klimatklivet är öppen mellan 24 augusti och 9 september. Mer information och hur man ansöker finns att hämta hos Naturvårdsverket.

Stöd för slutna laddare till boende och personal

Klimatklivet vänder sig till insatser för publika laddstolpar. För den som vill söka stöd till laddningspunkter som inte är publika finns det också att söka via Naturvårdsverket. Läs mer om stödet Ladda bilen här. Det stödet riktar sig bland annat till BRF:er som vill bygga installera till boende eller företag som vill installera laddare till anställda.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.