Klimatbonusen för elbilar tillfälligt pausad – budgeten är spräckt

Transportstyrelsen har pausat utbetalningarna av klimatbonusen för elbilar. Anledningen är att pengarna är slut. Transportstyrelsen hade inför 2021 tilldelats 2,91 miljarder kronor att dela ut i klimatbonus.

Att pengarna inte räcker till är inget ovanligt. Samma sak hände även i fjol, dock ett par månader senare på året. Då fick Transportstyrelsen ytterligare tillskott till kassan efter ett uppehåll på ungefär en månad.

Nu väntar Transportstyrelsen på nya medel från regeringen för att kunna återuppta utbetalningarna. Den som köper en ny elbil är berättigad till en klimatbonus på 70 000 kronor som betalas ut sex månader efter köpet.

– Vi har inga besked i dagsläget om nya budgetbeslut men när vi får nya anslag återupptar vi arbetet med att betala ut klimatbonusar. Den som redan har skickat in en ansökan ligger kvar i kön, säger Mats Einarsson, verksamhetsutvecklare på Transportstyrelsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.