Klimatbonusen 2022: Annika Strandhäll vill fylla på med nya pengar i närtid

Årets klimatbonus till elbilar tog slut rekordsnabbt. Redan i mitten på januari hade försäljningen av elbilar under de förgående sex månaderna paxat hela årets budget. Men snart kan den vara tillbaka, om miljö- och klimatminister Annika Strandhäll får sin vilja igenom.

– Utvecklingen har gått mycket fortare än vi trodde. Problemet är ju att så många köper elbil så att bonusen tar slut i förtid, kommenterar Annika i en intervju med TV4.

Under de senaste åren har pengarna till klimatbonusen alltid tagit slut i förtid. Regeringen har också alltid fyllt på med nya pengar. Att pengarna i år tog slut rekordtidigt har skapat en större oro hos elbilsköpare som är rädda att bonusen uteblir. Inte minst elbilsköpare som ingått leasingavtal grundade på att bonusen ska utbetalas.

I intervjun med TV4 vill Annika skicka med ett tydligt budskap:

– Jag kommer vilja, och arbeta stenhårt för, att dom personer som nu har investerat i en elbil också ska få sin bonus och att dom ska kunna känna sig säkra på det, säger Annika i intervjun.

Annika avslutar intervjun med att tillägga att det här är en fråga hon kommer att arbeta med i närtid.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.