Klassisk Tesla-rusning gjorde att Model Y körde om Volvo XC40 idag

Volvo är fortfarande det mest vanliga bilmärket bland nyregistrerade bilar i Sverige hittills i år. Men tittar vi till enskilda bilmodeller så sticker Tesla Model Y ut i statistiken som den mest registrerade bilmodellen – även om kampen fortfarande är jämn.

Volvo XC40 låg länge som ohotad etta som den mest registrerade nya bilen i Sverige under hela året. Men för ungefär två veckor sedan blev det tydligt att en annan bilmodell snabbt börjat klättra på topplistan. Nämligen Tesla Model Y.

Natten till idag så visar det sig att Tesla Model Y faktiskt också passerat Volvo XC40 med 100 bilar i marginal. Fram till idag har det registrerats 3280 Tesla Model Y jämfört med 3180 Volvo XC40.

Tesla lär registrera ytterligare Model Y under dagen under högst uppmärksammade former. Tesla har nämligen uppmanat kunder att hämta sin nya Model Y direkt i Södertälje hamn där biltransporten angjort under dagen.

En läsarbild som visar de uppställda bilarna i Södertälje hamn.

Hur många bilar Tesla kommer att leverera under dagen är inte känt. Det lär vi få reda på när registreringsstatistiken hos Transportstyrelsen för dagen kommer in.

Men det lär bli en ytterligare boost – och kommer antagligen ge ett ytterligare försprång mot Volvo XC40. Om inte Volvo också lyckas leverera riktigt många bilar under dagen.

Framåt lär antagligen Volvo XC40 återta positionen som den mest registrerade bilen. Tesla ägnar sig sedvanligt åt sin kvartalsrusch. Det är sannolikt att leveranserna från Tesla kommer att avta under de kommande veckorna, för att sedan ta fart igen framåt nästa kvartal. Hur stort försprånget då blir återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.