Klassisk Porsche får eldrift genom italiensk karosstillverkare

En klassisk sportbil, med en framtidssäkrad drivlina, det är Intermeccanicas senaste skapelse. Karossföretaget grundades 1959 i Turin och har specialiserat sig på olika former av sportbilar. Numera har man sitt säte i Kalifornien och har gjort sig känd för att producera replikor av den klassiska Porsche 365 årsmodell 1959.

Det är också den modellen man nu valt att elektrifiera. Bilen kallar man E-Roadster men mycket mer är inte känt än det som visas i teaserfilmen nedan om den nya eldrivna replikan.

Däremot har man genom dotterbolaget Electra Meccanica erfarenhet av en annan elektrisk modell kallad Tofino. Tofino ska börja produceras 2019, och också här handlar det om en cab. Den har en räckvidd på 40 mil och ska ha en prislapp motsvarande 450 000kr. Kanske kan vi se det som en indikation för Roadster E i alla fall?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.