Klassiker blir nytt koncept: Renault presenterar elbilen Renault 5

Pressbild: Renualt

Renault kliver in i en ny era, och för att signalera framtiden visar man upp ett nytt koncept på en elbil. Elbilen är döpt till Renault 5 Prototype och är en nytolkning av 70-talsklassikern med samma namn.

I sin nya eldrivna tappning ska den visa vägen framåt för varumärket. Flera designelement är hämtade från den gamla modellen, men där döljer sig istället ny teknik. Motorhuvens luftintag döljer ladd-luckan, bakljusen inkluderar luftklaffar och dimljusen i stötfångaren är varselljus.

– Den nya R5 är ”Nouvelle Vague” (Nya Vågen): den är starkt kopplad till sin historia, och ändå är det framtiden, vilket gör elbilar populära, säger Luca de Meo, VD på Groupe Renault.

– Renault 5 Prototype design är baserad på R5, kultmodellen för vårt arv. Denna prototyp förkroppsligar helt enkelt moderniteten, ett fordon som är relevant för dess tid: urbana, elektriska, attraktiva, tillägger designdirektören Gilles Vidal.

Fram till 2025 ska Renault lansera 7 nya elbilar. Nästa elbil från Renault kommer vara elbilen med det nygamla namnet Renault Megane. Den ska gå i produktion senare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.