Klart: Volvo, Daimler och Traton ska bygga laddinfrastruktur för tung trafik i Europa

Volvokoncernen, Daimler Truck och Traton Group har idag tagit det sista beslutet om att tillsammans satsa på en europeisk laddinfrastruktur för tunga transporter. Det hela kommer att ske genom ett samägt bolag.

Målet är sätta upp 1 700 högpresterande laddningspunkter i närheten av motorvägar och logistikcenter runtom i Europa. Parterna ska investera totalt fem miljarder kronor vardera. Totalt blir det den överlägset största investering i laddinfrastruktur som gjorts för tunga lastbilar i Europa.

Samriskföretaget med bas i Nederländerna ska ansvara för att installera och driva laddningsstationer. De kommer vara öppna för alla tunga lastbilar och turistbussar.

– När vi pratar med kunder om eldrivna lastbilar frågar de alltid: Var kan vi ladda? För att så snabbt som möjligt kunna hjälpa dem går vi i dag samman för att på allvar få igång det europeiska laddningsnätverket, kommenterar Christian Levin, vd för Traton Group.

Mer information och vad företaget ska heta kommer senare under 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.