Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Klart: Utbetalningen av klimatbonusen till elbilar kan återupptas

Det har varit en turbulent dag i Riksdagen idag med utspel från de flesta partierna. Trots det röstades höständringsbudgeten 2021 igenom.

Genom höständringsbudgeten tillför man nya pengar till utbetalningen av bonusen till elbilar för 2021. Utbetalningarna pausades strax efter sommaren då pengarna helt enkelt var slut.

Det innebar att de flesta som köpt en elbil i år har fått vänta på besked om en kommande utbetalning. Eftersom bonusen betalas ut med sex månaders fördröjning innebar det i princip alla som hittills köpt en elbil i år har hängt i ovisshet.

Efter beslut kommer nu Transportstyrelsen kunna återuppta utbetalningarna. Transportstyrelsen har tidigare sagt att man efter ett godkännande räknar med att utbetalningarna kan starta i början av december.

Ovissa ändringar framåt

Klimatbonusen för elbilar ligger idag på 70 000 kronor. Det är planen att den också ska göra det under 2022. Till 2023 har regeringen sagt att man har som avsikt att sänka bonusen till 50 000 kronor. Dessutom vill man ändra reglerna och sänka bonusen för laddhybrider.

Men M-SD-KD-budgeten som klubbades igenom för 2022 gör att reglerna sannolikt inte ändras. Just nu råder det dock i skrivande stund ovisshet kring framtida regeringskonstellationen.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons