Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Klart: Svenska Ford Mach-E-kunder får bättre priser på Ionity

När elbilen Ford Mustang Mach-E lanserades i Sverige var det inte klart att ägarna skulle kunna ta del av rabatterna på snabbladdningsnätverket Ionity som Ford är delägare i. Anledningen var att ”Ford egentligen inte finns i Sverige”. Istället är Ford i Sverige en del av Hedin Bil. 

Nu är det alltså klart att även svenska Ford-kunder inkluderas i nätverket och får ta del av rabatterna. Dessutom blir svenska kunder också inkluderade i FordPass Charging Network som ger tillgång till mer än 155 000 laddare över hela Europa.

Ionity har omkring 400 snabbladdare runtom i Europa med en effekt på upp till 350 kW. I Sverige finns just nu 22 Ionity-stationer med ytterligare en under utbyggnad.

Fords svenska Mach-E kunder får 58 procent i rabatt när de ska ladda. Kostnaden att ladda hos Ionity blir 3,60 SEK per kWh, istället för grundpriset som ligger på 8,70 SEK per kWh. 

De som köper en Mach-E får ett Ionity-abonnemang som under ett år omfattar de rabatterade priserna och tillgång till FordPass Charging Network under fem år. 

– Det känns väldigt bra att våra svenska Mach-E kunder kommer att kunna snabbladda hos Ionity med dessa rabatter. Att kunna ladda sin bil snabbt och enkelt är en mycket viktig del av ägande-upplevelsen för Mach-E, säger Erik Lindham är informationschef på Hedin Bil. 

Vad som händer efter det första året är inte helt klart ännu. I ett mail skriver Hedin Bil att kunder kommer bli erbjuden en ny rabattsats, men idag har man inte mer detaljer än så klara.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons