Klart: Sony och Honda ska lansera elbil 2025

Tidigare i år berättade Honda och Sony att man hade planer på att tillverka elbilar tillsammans. Nu har duon tagit nästa kliv och signerat överenskommelsen och startat det gemensamt ägda företaget Sony Honda Mobility.

Försäljningen av elbilar och tjänster för mobilitet ska starta 2025, står det att läsa i ett pressmeddelande.

– Vi planerar att fullt ut nyttja de tekniska tillgångarna som de två företagen besitter inom sina respektive områden. Så som Sonys teknologi och Hondas kapacitet att utveckla och förverkliga mobilitetslösningar. Genom att sammanföra expertis från båda företagen strävar vi efter att ta ledningen in i en ny era, berättar Yasuhide Mizuno, VD för det nya företaget.

Sony har långt innan samarbetet blev offentligt utvecklat två koncept på elbilar som demonstrerar företagets tekniska förmåga och hur deras teknik kan tillämpas på elbilar. De båda konceptet Vision-S och Vision-S 02 blev snabbt hyllade när Sony överraskade världen med dem.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.