Rivian har köpt elbilisternas favoritapp A Better Routeplanner (ABRP)

Rivian meddelar idag att man köpt det svenska bolaget Iternio som utvecklar ruttplaneringsverktyget A Better Routeplanner (ABRP). Rivian kommer att integrera tekniken i sina egna bilar och tillhörande mobilapp. Det för att erbjuda sina kunder ett mer kraftfull verktyg med ruttplanering och planering av laddstopp.

De två bolagen kommer också tillsammans att fortsätta utveckla och förbättra ABRP som en fristående app som kan användas av alla elbilister helt oberoende av bilmärke.

Med det sagt kommer alltså ABRP finnas kvar i sin nuvarande form för alla:

– A Better Routeplanner leder vägen inom elbils-reseplanering och är en viktig plattform för att påskynda skiftet till elbilar. Det är anledningen till att det är så viktigt för oss att hålla plattformen öppen för alla, försäkrar RJ Scaringe, VD på Rivian.

Även ABRP-grundaren Bo Lincoln intygar att ABRP kommer finnas kvar i sin nuvarande form:

– Vi startade Iternio som ett sätt att göra det möjligt för nuvarande och framtida elbilister att planera sina resor utan att behöva oroa sig för laddning. Vi är glada över att ABRP också kommer att fortsätta att vara vad det är idag. Ett viktigt verktyg för alla befintliga och framtida elbilister och för alla märken och laddarnätverk, säger Bo Lincoln.

– Vi är väldigt glada över att ha gått med i det Rivianska laget och vi ser fram emot vår roll i detta äventyr, avslutar Bo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.