Klart: Recharge ska erbjuda kortbetalning vid sina snabbladdare

Recharge 150 kW-laddare vid Esso Vestby i Norge.

Tidigare i höst startade Recharge ett pilottest med kortbetalningsterminaler vid några utvalda laddstationer. Här på Allt om Elbil kunde du då läsa en artikel med Recharges näringspolitiska chef Stian Mathisen om satsningen.

Nu har Recharge utvärderat pilotprojektet och beslutat att de kommer att sätta upp fysiska kortterminaler vid sina laddstationer från 2023. Beskedet gäller Recharges stationer i Sverige, Norge och Finland.

Inledningsvis blir det nya laddstationer som kommer förses med betalterminaler. I takt med att äldre laddstationer byts ut eller uppgraderas kommer även dessa kunna erbjuda kortbetalning genom en terminal.

Betalkiosken i Västerås. Foto: Farol Emobility

– Kortbetalning på laddstationer är faktiskt mer tekniskt utmanande än många tror, ​​men vi har testat olika system med framgång sedan en tid tillbaka. Det är glädjande att provperioden har visat att vi kommer att kunna rulla ut kortbetalningsterminaler på fler laddstationer från och med nästa år, berättar Stian Mathisen.

– I början var det teknikentusiaster som köpte elbilar. De ville till stor del ha nya tekniska betalningslösningar som appar och det önskemålet tog vi hänsyn till. Sedan dess har vi sett en elbilsrevolution och nu är åtta av tio nya bilar (i Norge) elektriska. Det är fantastiskt, men det har samtidigt lett till förändrade behov och önskemål från elbilister. Nu vill många betala med bekanta lösningar som kort och det lyssnar vi såklart på, fortsätter Stian Mathisen.

Stian Mathisen, näringspolitisk chef vid Recharge.

Stian försäkrar dock om att Recharges högsta prioritet är att bygga så många nya laddstationer som möjligt. Satsningen på kortterminaler kommer inte att påverka utbyggnadstakten.

– Vår största prioritet är att se till att så många nya laddstationer som möjligt byggs, eftersom behovet är stort. Vi är glada att vi nu har hittat ett bra sätt att införa kortbetalning på laddstationerna utan att det påverkar utvecklingstakten, avslutar Stian Mathisen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.