Klart: Ikoniska muskelbilen Corvette kommer som elbil

GM-chefen Mark Reuss berättar nu att man är redo att göra elbil av Chevrolet Corvette. Det är en stor milstolpe för en av USA:s mest ikoniska muskelbilar. Uppgifterna kommer direkt från Mark Reuss via hans LinkedIn-profil.

– För en tid sedan flyttade vi Corvette-teamet till EV-avdelningen i Warren, Michigan. När vi avslöjade den nya mittmotor-Corvetten sa jag att det skulle komma ”mer”. I morse satt jag med med Phil LeBeau från CNBC och svarade äntligen på frågan jag har fått otaliga gånger, skriver Mark.

– Ja, förutom att den fantastiska nya Chevrolet Corvette Z06 och andra bensindrivna varianter kommer vi att erbjuda en elektrifierad version och en helelektrisk Ultium-baserad Corvette i framtiden, fortsätter Mark.

Han fortsätter med att berätta att den första elektrifierade versionen (hybrid) blir först ut med lanseringen under 2023. Den helelektriska versionen står på tur direkt efter den. Den kommer bygga på GM:s Ultium-plattform för elbilar och ska gå att få som fyrhjulsdriven.

GM har släppt en färsk teaser på den elektrifierade hybrid-versionen av Corvette:

En eldriven Corvette är inte den enda kraftfulla elbilen som Chevrolet har på gång. Nästa år släpper man en eldriven Chevrolet Blazer – en suv som ska få märkets prestandaemblem SS.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.