Kinesiska Neta GT är en billig sportig elbil

Den kinesiska biltillverkaren Hozon Auto har i veckan visat upp den eldrivna sportbilen Neta GT. Elbilen kommer med två dörrar och plats för fyra personer.

Neta GT kommer både i ett bakhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet utförande. Den bakhjulsdrivna varianten blir högst blygsam med en motoreffekt på 170 kW (230 hk). Desto kraftfullare blir den fyrhjulsdrivna varianten där två motorer levererar totalt 340 kW (455 hk).

Batteriet kommer från CATL och går att välja i tre olika storlekar. Antingen 64 kWh, 74 kWh eller 78 kWh. Räckvidden är 560, 580 eller 660 kilometer enligt den generösa kinesiska körcykeln CLTC.

Storleksmässigt mäter Neta GT 4715 mm i längd, 1979 mm på bredden och 1415 mm i höjd. Det gör den ungefär en decimeter längre och högre än Tesla Model 3.

Modellen är inte aktuell för Europa, men i Kina startar leveranserna under den första halvan av detta året. Hozon Auto har ännu inte presenterat prisuppgifterna, men enligt kinesiska medier är målet en prisbild som unga ska ha råd med.

– Neta GT kommer vara den första riktiga sportbilen som unga människor i Kina kommer äga, enligt Hozon Auto.

Nedan finns ett litet annorlunda klipp från premiären:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.