Kinesiska elbilen BYD Han kommer till Europa – ska utmana Tesla Model 3

Den kinesiska elbilen BYD Han kommer till Europa. BYD är en av världens största tillverkare av eldrivna fordon. Många fordon, främst yrkesfordon har redan nått till Europa. Nu är det dags för personalbilarna att göra entré.

BYD Han har av många dubbats till en Tesla Model 3-utmanare. Elbilen kommer med två olika batterival, antingen 65 kWh eller 77 kWh. Batteriet är vad BYD kallar ett så kallat Blade Battery, ett batteri som ska vara komptakare och säkrare än andra batteriet.

Det större batteriet räcker för 605 kilometer körning enligt den mer generösa körcykeln NEDC. 0-100km/h klarar elbilen på 3,9 sekunder. Snabbladdning är möjlig från 30 till 80% på 25 minuter.

Utrustningsmässigt är elbilen utrustad med den senaste tekniken. Förarassistanssystemet ska exempelvis vara ett självlärande system som kommunicerar via 5G-nätet. Europadebuten sker någon gång efter den kinesiska lanseringen i juni i år. Prismässigt uppskattas bilen starta på omkring 45 000 till 55 000 euro.

I början på månaden kunde vi visa ett klipp från en rundvandring i BYD Han. Det klippet hittar du här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.