Kinesiska BYD nästan ikapp Tesla

Kinesiska biltillverkaren BYD har snabbt under de senaste åren skiftat om till elbilar och har lanserat flera nya modeller både i Kina men också globalt. Det har gett resultat, och strax över hälften av alla bilar som BYD levererade under årets tredje kvartal var elbilar.

I antal motsvarar det 431 603 elbilar. Det är riktigt nära Tesla som efter ett planerat produktionsupphåll i sommar minskade sin leveransvolym till 435 059 elbilar under kvartalet.

Det skiljer alltså på 3456 leverade elbilar mellan de två stora elbilsgiganterna, noterar CarNewsChina i en sammanställning.

BYD knappar in på Tesla.

Tesla planerar enligt sina prognoser att leverera minst 450 000 bilar nästa kvartal för att nå sitt årsmål på 1,8 miljoner bilar. Om BYD fortsätter sin utveckling betyder det att märket kan ta platsen som världens största elbilstillverkare.

Det är också något som marknadsanalytiker spår kommer hända:

– BYD kommer att sälja fler helt elektriska personbilar än Tesla under fjärde kvartalet, säger Taylor Ogan, VD värdepappersfond Snow Bull Capital till Bloomberg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.