Kinas mest sålda elbil kastar taket och blir cab

Kinas mest sålda elbil, Wuling Hong Guang Mini EV, är en kompakt lågpris bil som tagit landet med storm sedan lanseringen förra året. Det är en skraltig skapelse enligt provkörningar, men det låga priset lockar vilket leder till försäljningsrekord på försäljningsrekord.

I samband med den pågående bilmässan i Shanghai visar Wuling upp nästa modell. Det är en nedcabbad konceptversion av Hong Guang Mini EV. Den nya elbilen har fått det smidiga namnet Wuling Hong Guang Mini EV Cabrio.

Detaljerna kring modellen är få, men den tidigare modellen har en motor på 20 kW (27 hk) och en toppfart på 100 km/h. Räckvidden är 170 kilometer och batteriet laddas genom ett vanligt vägguttag. Cabversionen har dock två sittplatser istället för fyra.

Bilen mäter 2,95 meter och kostar idag omkring 40 000 kronor i Kina. Några närmre detaljer när cabversionen kommer i produktion framkommer inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.